3-5 Yaş, 6-11 Yaş
Online Ders Sırasında Çocuğumun Başında Olmadan Nasıl Destek Olabilirim?
Dr. Gizem Tanol cevaplıyor! - Online ders sırasında çocuğumun başında olmadan nasıl destek olabilirim?
6-11 yaş grubuyla ilgili tüm PAY’lara ve uzman görüşlerine bu temadan ulaşabilirsiniz.
Dr. Gizem Tanol cevaplıyor! - Online ders sırasında çocuğumun başında olmadan nasıl destek olabilirim?
Klinik Psk. Oya Azakoğlu cevaplıyor! - Sevgiyi ve kabulü koşullara bağlamanın çocuklar üzerinde ne gibi etkileri olabilir?
Dr. Gizem Tanol cevaplıyor! - Bağımsızlık becerileri online eğitimde neden önemlidir?
Dr. Gizem Tanol cevaplıyor! - 2020-2021 Eğitim Yılı için ailece önceliklerimiz neler olmalı?
Uzm. Psk. Elçin Ökten cevaplıyor! - Tatil dönemlerinde çocuklara ödev verilmeli mi?
Klinik Psk. Oya Azakoğlu cevaplıyor! - Sınırlar neden bu kadar önemli, neden bu kadar sınırları konuşuyoruz?
Uzm. Psk. Elçin Ökten cevaplıyor! - Anne - babalar tatil döneminde çocuklarıyla oyun saatini nasıl daha etkili geçirebilirler?
Klinik Psk. Oya Azakoğlu cevaplıyor! - Resilience (duygusal dayanıklılık) nedir, ne değildir? Bir bireyin hayatına ne katabilir?
Uzm. Psk. Elçin Ökten cevaplıyor! - Tatil dönemlerinde ödev ve oyun arasında denge nasıl kurulur? Bu süreçte nelere dikkat edilmeli?
Uzm. Psk. Elçin Ökten cevaplıyor! - Pandemi sürecinde okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklara nasıl rehberlik etmeliyiz?
Uzm. Psk. Dan. Şükran Başarır cevaplıyor! - Uzaktn eğitim sürecinde öğretmenler öğrencileriyle nasıl ilişki kurmalı?
TED Adana Koleji Direktörü Mustafa Balkaş cevaplıyor! - Çocuklarımızla dersleriyle ilgili nasıl iletişim kurmalıyız?
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin cevaplıyor! - Disleksi(okuma güçlüğü), Disgrafi(yazı güçlüğü), Diskalkuli(matematik güçlüğü) ve Dispraksi(motor koordinasyon bozukluğu) Her Zaman Birlikte Mi Görülür?
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin cevaplıyor! - Dikkat eksikliği ve hiperaktivite öğrenmeyi nasıl zorlaştırır?
Uzm. Psk. Dan. Şükran Başarır cevaplıyor! - Ergen çocuklarımızla nasıl iletişim kurmalıyız?
TED Adana Koleji Direktörü Mustafa Balkaş cevaplıyor! - Uzaktan Eğitim Sürecinde Eğitimi Nasıl Farklılaştırabiliriz?
Uzm. Psk. Dan. Şükran Başarır Cevaplıyor! - Çocuklarımızın Salgın Döneminde En Önemli İhtiyaçları Nelerdir?
TED Adana Koleji Direktörü Mustafa Balkaş cevaplıyor! - Çocuklarımızın başarı kriteri nelerdir?
Uzm. Psk. Dan. Şükran Başarır cevaplıyor! - Çocuğumla Geriliyorum, Ne Yapmalıyım?
TED Adana Koleji Direktörü Mustafa Balkaş cevaplıyor! - Online Derslerde Öğretmenler, Öğrencilerini Nasıl Daha Fazla Motive Edebilir?
Uzm. Psk. Dan. Şükran Başarır cevaplıyor! - Evden İş ve Okulu Birlikte Yürütme Sürecinde Evde İş Birliğini Nasıl Kurarız?
Uzm. Psk. Dan. Şükran Başarır Cevaplıyor! Çocuğumla Yeterince İlgilenemediğim İçin Kendimi Suçlu Hissediyorum. Ne Yapmalıyım?
Yeni düzene adapte olurken zamanı iyi planlamamız ve o plana sadık kalmamız çok önemli, bunları yaparken çocuğumuzun uyku düzenine de dikkat etmemiz gerekiyor. Dr. Psk. Aslı Aktan Erciyes cevaplıyor! Uzaktan eğitim sürecinde uyku düzeni nasıl olmalı?
Dr. Çağrı Kalaca, Avrupa ülkelerinde okullar açıldı, her ülkenin kendine özel deneyimini ve salgının izole edilmesine yönelik alınan önlemleri anlatıyor.
Avrupa ülkelerinde okullar açıldı ve özel çözümler üretildi. Dr. Yankı Yazgan, Dr. Sibel Sakarya ve Dr. Çağrı Kalaca Türkiye’nin bu sürecin neresinde olduğunu anlatıyor.
Dr. Yankı Yazgan, Çocuğun sosyal gelişiminde okulun rolünün önemini anlatıyor.
Dr. Sibel Sakarya ve Dr. Yankı Yazgan, Eşitsizliklerin büyük sorunlar yarattığı ülkemiz eğitim sisteminde salgınla ilgili verilen en kritik kararlarda velilerin rolünü anlatıyor.
Psk. Nilüfer Taptık, çocuk bakımı için bakıcının mı yoksa aile büyüklerinin mi daha uygun olduğunu açıklıyor.
DEHB nasıl tedavi edilir? İlaçlara ne zaman ihtiyaç duyulur?
DEHB kısaca nedir?
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, boşanma kararını duyan çocuğun neler düşünebileceğini anlatıyor.
Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, çocukların okula hazır olmaları için sahip olmaları gereken becerileri anlatıyor.
Psk. Nilüfer Taptık, çocukların arkadaşlarıyla sürekli çatışmaları durumunda anne-babaların nasıl bir tutum sergilemelerinin sağlıklı olacağını açıklıyor.
Dr. Yankı Yazgan, dikkat dağınıklığını anlamak için bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, özel gereksinimli çocukların ailelerini nasıl bir dönemin beklediğini anlatıyor.
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, özel gereksinimli çocukların ailelerini nasıl bir dönemin beklediğini anlatıyor.
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, COVID-19 sürecinde özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin neler yapabileceklerini anlatıyor.
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, COVID-19 sürecinde özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin neler yapabileceklerini anlatıyor.
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, COVID-19 sürecinde özel gereksinimli çocukların ve ailelerin neler yaşadıklarını anlatıyor.
Uzaktan öğretim sürecinde en fazla konuşulan ve soru gelen konulardan biri, canlı yayın mı video kaydı mı?
Uzaktan eğitim başladı ve çoğunlukla anne-babaların çalışsın veya çalışmasın hayatının orta yerine yerleşti.
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ, DİKKAT EKSİKLİĞİ HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU VEYA BENZERİ ZORLUKLARI OLAN ÇOCUKLAR İÇİN EVDE KALMAK VE UZAKTAN EĞİTİM:
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ, DİKKAT EKSİKLİĞİ HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU VEYA BENZERİ ZORLUKLARI OLAN ÇOCUKLAR İÇİN EVDE KALMAK VE UZAKTAN EĞİTİM:
Özellikle Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocuklar ve ebeveynleri için önümüzdeki uzaktan eğitim süreci zorlayıcı olabilir. Çocukların bu dönemi tatil modunda geçirmek istemesi ebeveyn-çocuk ilişkisi açısından çatışma yaratabilir. Bu dönemde bir düzen yaratabilmek için öncelikle rutine ihtiyacınız olacaktır.
Corona virüs salgını sebebiyle birçoğumuz kaygı yaşıyoruz. Virüsün yayılmasını önleme amacıyla okulların kapatılmasıyla birlikte birçok ebeveynin aklında benzer sorular olabilir: Çocuklarımızla evde neler yapabiliriz? Onlarla nasıl zaman geçirebiliriz? Evde nasıl bir düzen kurabiliriz? Bu dönemde evde uygulayabileceğiniz birkaç öneri:
Corona virüsü hastalığının (COVID-19) ortaya çıkmasıyla birlikte birçoğumuz stres yaşıyor olabiliriz. Corona virüsünün yol açtığı hastalığa karşı kaygı ve korku yaşamak çok bunaltıcı olabilir ve özellikle genç yetişkinleri ve çocukları duygusal olarak etkileyebilir.
Uzaktan eğitim sürecinde evde çalışma yaparken erteleme ve dikkat dağınıklığı, yapmanız gerekenleri gerçekleştirmenizi engelleyebilir. Bunlar TV izlemek, kestirmek, sosyal medyada dolaşmak şeklinde özetlenebilir. Evde çalışma yaparken daha üretken olmanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz birkaç önemli ipucu.
Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Dr. Yankı Yazgan, iletişim, sosyal kimlik ve denetim odaklı korku kültürü gibi çok değerli konularla ilgili sohbet ediyorlar.
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin, öğrenmeye ilişkin sorunlar yaşayan bir çocuğun özelliklerinin neler olduğundan bahsediyor.
Eşitlikçi ve özgür bir toplum hayal edenler için eşitliğin bir biçimde bozulduğu mikro-durumları düzeltmek bu yönde bir adım, bir mücadele alanıdır. Ö...
Sınıfların çoğunda odaklanılan hayali bir ortalama öğrencidir. Müfredatlar bu “hayali” öğrenci için hazırlanır. Bilişsel nörobilim göstermektedir ki aslında hiçbir yerde böyle bir ortalama öğrenci yoktur, öğretim farklılaştırılmalıdır ve dolayısı ile bu nedenle bu öğrenci hayali bir öğrenci olarak tanımlıyoruz. Tipik ortalama bir müfredatla öğrencilerin çoğu marjinalleştirilmektedir.
Spor yapan çocukların hayatlarında ebeveynlerin rolleri pek çok araştırmanın konusu olmuştur. Genel olarak ebeveynlerin önemli bir maç/yarışma öncesinde ve so...
Öğrencilerin, okul ve sınıf ortamında, farklı konularda anlaşmazsızlıklar ve çatışmalar yaşaması olasıdır. Bu durumların varlığı; yeni fikirlerin doğmasına, paylaşıma, fikir çeşitli...
Ödev yapmak bazı çocuklar için eğlenceli bir iş olabileceği gibi bazıları için gerçekten zorlayıcı bir süreçtir. Çocuğunuzun ödev yapmasını zor...
Birçok anne-babanın, çocuklarını ne kadar disipline etmeleri, ne kadar özgür bırakmaları gerektiği konusunda kafaları karışıktır. Bu kafa karışıklığında, “Çocuğuma...
Kaygı hepimizin günlük hayatlarında farklı seviyelerde yaşadığı doğal bir duygudur. Çocuklar ve gençler de yeni bir okula başlarken, yeni bir ortama girerken, sınav öncesi...