6-11 Yaş

6-11 yaş grubuyla ilgili tüm PAY’lara ve uzman görüşlerine bu temadan ulaşabilirsiniz.

Uzman Görüşleri

0-1 Yaş, 3-5 Yaş, 6-11 Yaş, 12-14 Yaş, 15-18 Yaş, 19-25 Yaş
Can Alıcı Sorular: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Dr. Yankı Yazgan ve Dr. Çağrı Kalaça, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu üzerine konuştular, PaylaşBüyüsün websitesine gelen soruları cevaplayarak, önerileri paylaştılar. Siz de aklınıza takılan soruları websitemiz üzerinden paylaşarak, uzman görüşlerine ve diğer ebeveynlerin fikir ve önerilerine ulaşabilirsiniz.  

Ebeveynler için: Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocuğunuz ve uzaktan eğitim
6-11 Yaş, 12-14 Yaş
Ebeveynler için: Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocuğunuz ve uzaktan eğitim

Özellikle Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocuklar ve ebeveynleri için önümüzdeki uzaktan eğitim süreci zorlayıcı olabilir. Çocukların bu dönemi tatil modunda geçirmek istemesi ebeveyn-çocuk ilişkisi açısından çatışma yaratabilir. Bu dönemde bir düzen yaratabilmek için öncelikle rutine ihtiyacınız olacaktır.

Corona virüs tedbirleri çerçevesinde oluşan tatil döneminde evde neler yapabiliriz?
3-5 Yaş, 6-11 Yaş
Corona virüs tedbirleri çerçevesinde oluşan tatil döneminde evde neler yapabiliriz?

Corona virüs salgını sebebiyle birçoğumuz kaygı yaşıyoruz. Virüsün yayılmasını önleme amacıyla okulların kapatılmasıyla birlikte birçok ebeveynin aklında benzer sorular olabilir: Çocuklarımızla evde neler yapabiliriz? Onlarla nasıl zaman geçirebiliriz? Evde nasıl bir düzen kurabiliriz? Bu dönemde evde uygulayabileceğiniz birkaç öneri:

6-11 Yaş, 12-14 Yaş, 15-18 Yaş
Sınıfta öğretimi nasıl farklılaştırabiliriz?

Sınıfların çoğunda odaklanılan hayali bir ortalama öğrencidir. Müfredatlar bu “hayali” öğrenci için hazırlanır. Bilişsel nörobilim göstermektedir ki aslında hiçbir yerde böyle bir ortalama öğrenci yoktur, öğretim farklılaştırılmalıdır ve dolayısı ile bu nedenle bu öğrenci hayali bir öğrenci olarak tanımlıyoruz. Tipik ortalama bir müfredatla öğrencilerin çoğu marjinalleştirilmektedir.

Son PAY'lar

Tür:
Sıralama: