6-11 Yaş, 12-14 Yaş, 15-18 Yaş, 19-25 Yaş
Kaygı Olarak Hissettiğimiz Duygu Nedir? Korku ile Aynı Şeyden mi Bahsediyoruz?
Uzm. Psk. Buğu Subaşı cevaplıyor! - Kaygı olarak hissettiğimiz duygu nedir? Korku ile aynı şeyden mi bahsediyoruz?
19-25 yaş grubuyla ilgili tüm PAY’lara ve uzman görüşlerine bu temadan ulaşabilirsiniz.
Uzm. Psk. Buğu Subaşı cevaplıyor! - Kaygı olarak hissettiğimiz duygu nedir? Korku ile aynı şeyden mi bahsediyoruz?
Dr. Yankı Yazgan ve Dr. Çağrı Kalaça, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu üzerine konuştular, PaylaşBüyüsün websitesine gelen soruları cevaplayarak, önerileri paylaştılar. Siz de aklınıza takılan soruları websitemiz üzerinden paylaşarak, uzman görüşlerine ve diğer ebeveynlerin fikir ve önerilerine ulaşabilirsiniz.
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Aşı olduktan sonra antikor testi yapılmalı mı?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Hangi test ne işe yarıyor? Testlerin güvenirliliği nedir?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Hastalığı geçirdikten sonra da PCR testi pozitif çıkabilir mi? Bu neyin işareti olabilir?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Mutasyonlar nasıl oluşuyor ve virüsün bulaştığı durumda mutasyonun etkileri neler?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - İlaç kullanımında neye dikkat etmeli, vitaminler gerekli mi?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Maske kullanımıyla ilgili durum ne olacak? Maske kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Hastalığa yakalandığında neye dikkat edilmeli?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Virüs nasıl bulaşıyor, en çok neye dikkat edilmeli?
Prof. Dr. Sibel Sakarya, Prof. Dr. Önder Ergönül ve Dr. Çağrı Kalaça, 8 Nisan'da gerçekleştirdikleri "Pandemide Öğrendiklerimizi Temize Çekiyoruz" canlı yayınında cevapladılar! - Covid'19 pandemisi nasıl ortaya çıktı?
Klinik Psk. Oya Azakoğlu cevaplıyor! - Resilience (duygusal dayanıklılık) nedir, ne değildir? Bir bireyin hayatına ne katabilir?
Uzm. Psk. Ayça Uslu Pelin cevaplıyor! - Disleksi(okuma güçlüğü), Disgrafi(yazı güçlüğü), Diskalkuli(matematik güçlüğü) ve Dispraksi(motor koordinasyon bozukluğu) Her Zaman Birlikte Mi Görülür?
Panik atak ortada gerçek bir tehlike yokken aniden yükselen, korku ve endişenin yoğun yaşandığı, fiziksel belirtilerin ortaya çıktığı bir ataktır. Bu ataklar oldukça korkutucu ve rahatsız edici olabilir. Terleme, hızlı nefes alıp verme, kalp atışlarının hızlanması, titreme, baş ağrısı gibi birçok fiziksel belirti ortaya çıkabilir. Panik atak geçiren kişi genellikle kontrolü kaybedeceğini, aklını yitireceğini ya da kalp krizi geçirdiğini ve ölebileceğini düşünerek büyük bir korkuya kapılabilir. Duygularınızın ve düşüncelerinizin farkına varıp kontrol altına almak panik atakların yoğunluğunu ve hayatınızdaki etkisini azaltabilir.
OKB ile baş ederken, kaçınma davranışlarının ortadan kaldırılması ve ailelerin bu kaçınmayı destekleyici şekilde davranmaması büyük önem taşır. Yakınları OKB'li olan bireylerin, kendilerini ritüellerin bir parçası olarak bulması kaçınılmaz hale gelebilir. Aile bireylerinin yardım etmek amacıyla yaptığı bu davranışlar, OKB döngüsünü besleyici ve kaçınmayı destekleyici bir rol oynadığı için tedaviyi olumsuz yönde etkilemektedir, bu duruma “akomodasyon” adı verilir.
Corona virüsü hastalığının (COVID-19) ortaya çıkmasıyla birlikte birçoğumuz stres yaşıyor olabiliriz. Corona virüsünün yol açtığı hastalığa karşı kaygı ve korku yaşamak çok bunaltıcı olabilir ve özellikle genç yetişkinleri ve çocukları duygusal olarak etkileyebilir.
Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Dr. Yankı Yazgan, iletişim, sosyal kimlik ve denetim odaklı korku kültürü gibi çok değerli konularla ilgili sohbet ediyorlar.
23 Nisan geleneklerinden biri de büyüklerin yerine geçmek. Bazen bir cumhurbaşkanı, bazen bir vali ya da müdür. Peki siz çocukken birinin yerine geçmek isteseydiniz bu kim olurdu? Cevaplarınızı açtığı... Devamını oku
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) çocukluk döneminde başlayıp hayatın ileri yıllarına devam eden bir nörogelişimsel bozukluktur. Hayatın değişik evrelerinde o evrenin öğrenme, çalışma ve... Devamını oku
Pandemi döneminin yarattığı kriz, çocuklarımızla ilişkilerimizi nasıl etkiledi? Geleceğimizi nasıl etkileyecek? Sizler de bu dönem ve etkileriyle ilgili aklınıza takılanları açtığımız PAY'a yazın, can... Devamını oku
Pandemiden önce açık havada, cafelerde veya restoranlarda, kalabalık gruplar halinde yaptığımız kutlamalar yerini, daha az katılımcılı ev kutlamalarına bıraktı. Sizler bu süreçte doğum günlerini, yıld... Devamını oku
İç motivasyon, çocukların hem okul başarılarını hem de kişisel gelişim süreçlerini yakından etkileyen bir konu. Sizler çocuklarınızın motivasyonunu desteklemek için neler yapıyorsunuz? İzlediğiniz yön... Devamını oku