Çocuklar, Gençler ve Ebeveynler İçin Olumlu Düşünme Aktiviteleri

Bu yazıda olumlu düşünmenin faydalarına ve uygulayabileceğiniz aktivite örneklerine ulaşabilirsiniz.

Olumlu düşünme çocuklar, gençler ve ebeveynler için neden faydalıdır?

Olumlu düşünmek, hem siz hem de çocuklarınızın hayattaki bütün güzel şeyleri fark etmenizi sağlar. Kötü giden şeyler hakkında düşüncelere dalıp zaman harcamak kolaydır. Olumsuz düşünmek, sizi daha fazla endişelendirebilir ve strese sürükleyebilir. Ancak pozitif düşünmeyi öğrendiğinizde size zor gelen şeyleri doğru bir şekilde yönlendirebilirsiniz. Olaylara olumlu yönlerinden bakmak ve kötü şeyleri bir bütün olarak ele almak mutluluğunuza ve iyiliğinize katkı sağlar. Peki olumlu düşünme aktivitelerini nasıl gerçekleştirebiliriz?

1. Her gün 10-15 dakika boyunca hayatında iyi giden şeyleri, nedenleriyle beraber yazın. Örneğin;"Oğlum bu sabah bana harika bir şekilde gülümsedi" ya da "Bugün kızımın doğum günü partisini düzenledim" gibi nedenler olabilir.

2. İyi giden her şeyin altına gerçekleşmeleri için ne yaptığınızı yazın. Örneğin; "Oğlum bu sabah bana harika bir şekilde gülümsedi" yazdıysanız, altına " Gülümsedim ve o da bana geri gülümsedi" yazabilirsiniz.

3. Bu aktiviteyi 1 hafta boyunca uygulayın. Yaparken başta kendinizi garip hissedebilirsiniz ancak yaptıkça kolaylaşacaktır. Farklı yaşlardaki çocuklara pozitif düşünmeyi nasıl uyarlayabiliriz? Pozitif düşünmeyi küçük çocuğunuzla yapıyorsanız onların fikir yürütmelerine yardımcı olabilirsiniz. Örneğin çocuğunuz legolarla sevdiği bir şeyi yapmış olabilir. Daha küçük yaştaki çocuklar odaklandıkları pozitif şeylerin çizimlerini yapmayı daha kolay bulabilirler. Yaşça daha büyük olanlar ve gençler egzersizleri kendi başlarına yapmayı deneyebilirler. Ancak önceki yıllara göre daha inişli ve çıkışlı bir dönemden geçebilirler. Bu da olumlu düşünmekte zorlanmalarına neden olabilir. Böyle zamanlarda ufak teşvikleriniz çocuğunuza yardımcı olabilir. Örneğin çocuğunuza zor bir görevi bitirdiğini hatırlatabilirsiniz.

 

Referans: Positive thinking: activity for children, teenagers and parents. https://raisingchildren.net.au/preschoolers/health-daily-care/mental-health/positive-thinking Erişim Tarihi: 15.08.2022


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız