Çocuğunuz Arkadaşları Tarafından Dışlandığını Mı Hissediyor?

Çocukların kendini dışlanmış hissettikleri durumlara ve ebeveynlerin yapabileceklerine değiniyoruz.

 

Çocuğunuzun arkadaşları, o olmadan bir araya geliyor ve sosyal medyada bunu fotoğraflarla yayınlıyorlar mı? Bu durum, çocuğunuzun kendini dışlanmış hissetmesine mi sebep oluyor? O zaman bu konuda çocuğunuzu nasıl telkin edeceğiniz ve ona nasıl destek olacağınız ile ilgili siz ebeveynlere bazı görevler düşüyor.

  • Sosyal medyanın, çocuğunuzun hayatı üzerindeki öneminin ve gücünün azalması için onu teşvik edin. Günlük yaşamları üzerindeki etkilerini görmesini sağlayın.
  • Farklı sosyal medya platformlarının olumlu ve olumsuz yanlarını konuşun. Hangilerinin hayatını zenginleştirdiği ve hangilerinin onu çoğu zaman daha kötü hissettirdiği konusunda karar vermeleri için onlara yardımcı olun.
  • Çocuğunuzun sosyal medya kanalıyla arkadaşları ile yaşadığı olumsuzluklar, arkadaş seçimlerinde kendisine koçluk yapmanız için iyi bir yol olabilir. Onunla, kendisini dışlanmış hissetmesine sebep olan arkadaşları hakkında sohbet etmeniz ve arkadaş seçimleri konusunda yönlendirmeniz yerinde olacaktır.
  • Çocuğunuzla, ne hissettiği ve bu dışlanmışlık hissi ile nasıl başa çıkacağı konusunda konuşmanız, duygularını baskılamadan size anlatmasını sağlamanız ya da yaşadıklarını, hislerini yazmasını önermeniz faydalı olacaktır. Böylece, hayatının ileriki dönemlerinde karşılaşacağı olumsuzluklarla baş etme becerisinin gelişimi için önemli bir adım atmış olacaksınız.

Referans: 1. My Child Feels Left Out When Her Friends Post Photos Together On Social Media. https://www.parents.com/parenting/better-parenting/advice/ask-your-mom/supporting-child-left-out-social-media-friendships/ Erişim Tarihi: 25.01.2022


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız