Öğretmenlerin Okuması Gereken 10 Kitap: Bir Öğretmenden Tavsiyeler

Öğretmenlerin faydalanabileceği 10 kitap önerisine bu yazıda ulaşabilirsiniz.

1. 32 Third Graders and One Class Bunny

Phillip Done'un bu sıcak ve esprili “anı” tarzı kitabı sizi güldürecek, ağlatacak ve düşündürecek. 32 Thirty Two Third Graders ve One Class Bunny'de Phillip Done, öğretmenlik, öğretmenlerin okuldaki yaşamları, öğrencilerin sevinçleri ve üzüntüleri, sınavlara kadar en sevdiği anılarını paylaşıyor.

‘’Her gece okulda uzun ve yorucu bir günün ardından yatakta bir bölüm okur ve Phillip'in paylaştığı “çok doğru” anlara kıkırdardım. Bu benim en sevdiğim kitaplardan biri ve bence öğretmenlik alanındaki bol kahkahayla hafif bir okuma yapmak isteyen herkes için MUTLAKA okumalı.’’

2. What Teachers Make

Kitabın yazarı Taylor, öğretmenler için etkili öğretim tekniklerine yönelik pratik önerilerde bulunuyor.

‘’Bu kitap, öğretmenler olarak dünyadaki en büyük, en zorlu ve önemli işe sahip olduğumuzu hatırlatmaya çağırdığı için hem acemi hem de kıdemli öğretmenler için mükemmel.’’

3. Elaine’s Circle

‘’Bu kitap sizi ağlatacak. İçinizi ısıtacak, gözleri dolduran kitaplarla ilgilenmiyorsanız, okumayın. Ancak, canlandırıcı aynı zamanda mutlu ama bir yandan da hüzünlü kitaplar okumayı seviyorsanız, bu kitap tam size göre."

Bob Katz tarafından yazılan Elaine's Circle, Alaska'da 4. sınıf öğretmeni olan Elaine Moore'un gerçek hayat hikâyesine ve bir öğrencisine ölümcül beyin tümörü teşhisi konduğunda öğretmen olarak verdiği mücadele ve yaklaşımı anlatıyor.

4. The Excellent 11

En tanınmış ve ilham verici eğitimcilerden biri tarafından yazılan The Excellent 11, Ron Clark'ın The Essential 55 kitabının arkadaşı aynı zamanda.

‘’Öğretmenlere öğrenmeyi SEVEN öğrenciler yaratma konusunda ilham vermek ve onları eğitmek için yazılan bu kitap MUTLAKA OKUNMALI. Aslında Ron Clark'ın her kitabı bence mutlaka okunmalı. Olumlu tutumu ve her zaman ileriye dönük kararlılığı, meslek hayatının başında olan öğretmenler için yeni bir umut getiriyor.’’

Ron Clark'ın diğer harika kitapları: Move Your Bus and The End of Molasses Classes.

5. Beam of Light

Jennifer Berne'den On a Beam of Light, sınıfınıza okumanız gereken ilham verici resimli kitaplardan biri! Bu yaratıcı resimli kitap, genç bir Albert Einstein'ı yetişkinliğe kadar takip ediyor ve hayal gücünün şaşırtıcı yeni şeyler keşfetmede nasıl rehberiniz olabileceğine odaklanıyor.

‘’Yazar, okuyucuya ilham vermek için çalışıyor ve gelecek nesilleri Albert'in yapamadığı soruları yanıtlamaya teşvik ediyor. Bu kitabın en sevdiğim yanı illüstrasyonları. Suluboyalar, kitabın ana konusu olan matematik dehasıyla tam bir tezat oluşturuyor, ancak okuyucunun hikayeyi doldurmak için hayal gücünü kullanmasına izin veriyor.’’

6. Teach Like a Pirate

Teacher Like a Pirate'de yazar Dave Burgess size ilham vermek, pratik teknikler sunmak ve yenilikçi fikirler sunmak için çalışıyor. Öğrencilerin derse katılımını artırmaya ve bir eğitimci olarak yaratıcılığınızı artırmaya yönelik aynı zamanda.

Kitabın ana mesajları ise şunlar:

• Bir öğretmen olarak tutkunuzu hissedin ve önemli ölçüde artırın.

• Öğrencileri bir mıknatıs gibi çeken, aşırı derecede ilgi çekici dersler geliştirin.

• Sınıfınızda yakınlık ve topluluk duygusu oluşturun.

• Sınıfınızı öğrencileriniz için yaşamı değiştiren bir deneyime dönüştürün.

7. Good-bye, Mr. Chips

Klasik İngiliz Edebiyatı veya iç ısıtan masallardan hoşlanıyorsanız, dünyanın en sevilen okul müdürünün bu klasiğine bayılacaksınız. Güle Güle Bay Chips, 1870'lerde erkekler için bir Özel İngilizce Okulu'nda öğretmenlik yapan Bay Chipping'in hayatını anlatıyor. Öğretmenine son kez veda etmek için gelen ay, Chipping’e veda ediliyor.

8. Close Encounters of the Third Grade Kind

Okuyucular bu kitaptan ‘’iç ısıtan öğretmen hikâyeleri’’ içermesini bekleyebilir ancak yazar Phillip Done, sadece bir öğretmenin deneyimleyebileceği şekilde, tüm iniş ve çıkışlarıyla bir okul yılını bize aktarıyor.

9. Crash Course

Ron Clark, dünyanın dört bir yanındaki eğitimcilere ilham veriyor. Bu gerçek hikâye, Kim'in bir grup okul çocuğunun ona kişisel sıkıntıların üstesinden gelmeyi, başarı ve mutluluğa erişmeyi nasıl öğrettiğini anlatıyor. Bu kitap sizi hem güldürecek, hem de ağlatacak.

10. The Lazy Teacher’s Handbook

Jim Smith'in yazdığı Tembel Öğretmenin El Kitabında, öğretmenleri geri adım atmaya ve öğrencilerin daha fazla iş yapmasına izin vermeye teşvik ediyor. Başlık ilginç ama verdiği mesaj açık. Öğrencileri sorumlu kılmak, sizin için daha az iş demektir, onlara da daha fazla katılım ve sahiplenme fırsatı sunar. En iyi yanı, Smith'in el kitabının size tam da bunu yapmak için uygulaması kolay ve oldukça etkili stratejiler sunmasıdır! Hepsi, gerçek sınıflarda gerçek öğrenciler tarafından onaylanmış stratejilerdir.

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız