Çocuğunuzla Birlikte Animasyon Filmlerinin Keyifli Dünyasına Yolculuk Yapmaya Ne Dersiniz? 

Bu yazıda çocuklarınızla birlikte animasyonun büyülü dünyasına adım atmanız için 5 film önerisine yer veriyoruz. Haydi başlayalım!

1. Coco (7 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için.)                                                               

Bu hayat dolu Disney/Pixar yapımı film, Meksika’da kutlanan Ölüler Günü Festivali’nden ilham alıyor. Bir değil, tam iki Oscar ödülü kazanarak 2017’de, En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Şarkı ödüllerinin sahibi oldu.

Filmin kahramanı Miguel, akrabaları tarafından müzik yapması yasaklanmış küçük bir çocuktur. Ancak tek isteği müzisyen olmaktır. Bir gün sihirli bir şekilde Ölüler Diyarı’na gider ve çeşitli maceralar sonucunda ailesi, ona olan sevgileri ve gelenekleri hakkında birçok şey öğrenir. Kendinizi hazırlayın, çünkü bu film sizi çok ağlatacak! 

2. Wall-E (5 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için.)

Bu Pixar filminin özellikle ilk yarısında fazla konuşma olmamasına rağmen, yine de çocukları büyülemeyi başarıyor.

Wall-E, Dünya üzerindeki son robottur. Asıl işi, geçmiş dönemlerden kalan atık çöpleri toplamaktır. Ancak Eve adında dişi bir robotla tanıştığında yeni bir tutkuyu da keşfeder.

İkisi birlikte, çocuklarımıza Dünyamızı korumakla ilgili çok önemli mesajlar veren heyecan dolu galaktik bir maceraya atılırlar.

3. Frozen (Karlar Ülkesi) (5 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için.)

Her çocuğu büyülemiş bu filmi listemize eklememek olmazdı.

Kristen Bell ile Idina Menzel tarafından seslendirilen Anna ve Elsa, birbirinin zıttı iki kız kardeştir. Elsa, herkesi ve her şeyi buza çevirmekle lanetlenmiş bir karlar kraliçesidir. O tüm dünyadan kendini saklarken, cana yakın kız kardeşi Anna ise yeni insanlarla tanışmayı ve dışarıya çoğunlukla kapalı olan krallıkları Arendelle’in kapısını insanlara açmayı arzular. Elsa, Arendelle’i dondurduktan sonra dağlara kaçar. Anna, kardan adam Olaf, dağcı Kristoff ve sevimli bir ren geyiğinden oluşan ilginç ve sadık bir ekiple kardeşinin peşinden gider.

Şimdiden uyarıyoruz, filmdeki her şarkı aklınıza kazınacak.

4. Cinderella (Külkedisi) (5 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için.)

Disney, masalları büyüleyici bir şekilde anlatmayı biliyor!

Külkedisi genç bir kadının bir prense aşık olma hikayesini anlatıyor. Aynı zamanda filmde yer alan konuşan fareler, sakar kahraman bir köpek, iyilik perisi, harika şarkılar ve kötü üvey anne gibi unsurlar çok çarpıcı.

Çocuklar, kuşların ve farelerin Külkedisi’nin balo kıyafetini hazırlamasına ve daha sonra hayvanların onu cam ayakkabıyı deneyebilmesi için tavan arasından kurtarmasına bayılacaklar.

5. The Little Mermaid (Küçük Denizkızı) (5 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için.)

Bu Disney filminde, bir prense aşık olduktan sonra insan olma hayali kuran Ariel adında genç bir denizkızının yaşadığı deniz altına yolculuk yapıyoruz.

Ariel, kötü deniz cadısı Ursula ile bir anlaşma yapar. Anlaşmaya göre, Ariel’in şarkı söyleme yeteneği karşılığında Ursula karada gerçek aşkı bulması için ona bir çift bacak verecektir.

Bu film, inanılmaz şarkıları ve Ariel’in arkadaşı Dilbalığı ile Sebastian adlı yengeç dahil olmak üzere muhteşem karakter kadrosuyla göz dolduruyor.

 

Bu yazımız ilginizi çektiyse, çocuğunuz için 7 Eğitici Youtube kanalı derlememize buradan ulaşarak inceleyebilirsiniz!

 

Referanslar;

https://www.todaysparent.com/family/activities/best-animated-movies-for-kids/

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız