Çalışan Bir Baba Olarak Gece Boyunca Bebeğinizle İlgilenmenizin 3 Önemli Faydası

Bir baba olarak sorumluluğunuzun hem siz ve eşiniz hem de bebeğiniz için sağladığı üç önemli faydaya birlikte göz atalım.

Bebekler; doğdukları andan itibaren karnının doyurulması, gazının çıkarılması, altının değiştirilmesi gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını ve onlarla ilgilenilmesini isterler.

Gece uyanmaları, bu sürecin doğal bir parçasıdır ve akla “Hangi ebeveyn bu sorumluluğu üstlenen taraf olmalı?” sorusunu getirir. Eşiniz çalışmıyorsa, çalışan bir baba olarak uykuyu en çok kendinizin hak ettiği yanılgısına düşebilirsiniz fakat tüm gün bebeğinizle ilgilenmiş eşinizin de uyku yoksunluğu çektiğini, kendisine zaman ayırmaya ihtiyacı olduğunu ve besleme dışı görevlerde sağlayacağınız her türlü katkının ikinizi de ruhsal ve fiziksel doyuma ulaştıracağını unutmamalısınız. Gelin, bir baba olarak paylaştığınız bu sorumluluğun hem siz ve eşiniz hem de bebeğiniz için sağladığı üç önemli faydaya birlikte göz atalım.

1. Eşinizle birlikte daha derin bir iletişim ve ekip çalışması duygusu geliştirmenize yardımcı olur.

Eşinizle doğru iletişimi sağlamak ve gece boyunca sorumlulukları paylaştığınızdan emin olmak, sizleri çok daha sağduyulu ve sorumluluk sahibi ebeveynler haline dönüştürecektir. Hem partnerinize ve size hem de bebeğinize uygun dönüşümlü iş bölümü sayesinde; yalnız anne-baba ilişkinizi güçlendirmekle kalmayacak, bebeğinize de hak ettiği sağlıklı ortamı sağlamış olacaksınız.

2. Bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirerek bebeğinizin güven duygusunun gelişimine katkı sağlar.

 Gece boyunca bebeğinizin yanında olarak ihtiyaçlarını karşılamak, bir baba olarak onunla daha fazla zaman geçirme ve onu daha yakından tanıma fırsatı anlamına gelir. Eşinize neyi nasıl yapmanız gerektiği hakkında sorular sormadan, ona bu işte birlikte olduğunuzu gösterirken; bebeğinizle sağlıklı bir bağ kurarak kendisini değerli ve güvende hissetmesini de sağlayabilirsiniz.

3. Eşinizin kendisine zaman ayırmasını sağlayarak motivasyonunu ve enerjisini geri kazanmasında rol oynar.

Bir baba olarak bebek bakımında aktif rol üstlenmeniz, günlük rutini sekteye uğramış eşinizin kendisiyle baş başa kalarak tazelenmesine yardımcı olacaktır. Unutmayın, gün boyunca bebeğin bakımını sağlamak başlı başına bir iştir ve oldukça yorucudur. Dolayısıyla; gece boyunca bebeğinizin getirdiği sorumlulukları paylaşmak ve zorlukları bir takım olarak aşmak, tüm ailenize iyi gelecektir.

 

Referanslar 1. Why Should A Dad Help During the Night When He Works? (Son Erişim Tarihi: 28.04.2021) 2. Why Dads Should Wake Up for Night Feeds? (Son Erişim Tarihi: 28.04.2021) 3. Bebek Bakımında Babanın Önemi (Son Erişim Tarihi: 28.04.2021)

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız