TED Konuşmalarının Matematiği Sevdirmek İçin Farklı Bakış Açıları Oluşturabileceğini Biliyor Muydunuz?

İşte matematikten nefret eden çocuklar için, bakış açınızı değiştirebilecek, farklı yöntemler geliştirmenize yardımcı olacak 4 TED Konuşması!

İşte matematikten nefret eden çocuklar için, bakış açınızı değiştirebilecek, farklı yöntemler geliştirmenize yardımcı olacak 4 TED Konuşması;


Doğuam günü pastasını matematiksel bir yolla kesmek…

Bir doğum günü pastası dilimlemenin en iyi yolu hakkında matematiği kullanabileceğimizi kim bilebilirdi?! Bu videoda, bu yöntemin ne olduğunu, ilk ne zaman keşfedildiğini ve kimin keşfettiğini öğreneceksiniz. Video tamamlandıktan sonra çocuğunuzun cevaplayabileceği üç açık uçlu tartışma sorusu bulacaksınız.

https://ed.ted.com/best_of_web/KTil2Gft


• Matematik sembolleri nereden geliyor?

Matematik sembollerle doludur: Çizgiler, noktalar, oklar, İngilizce harfler, Yunan harfleri, üst simgeler, alt simgeler… Tam bir karmaşa gibi görünebilir. Peki tüm bu semboller nereden geldi? John David Walters matematiksel sembollerin kökenlerini paylaşıyor ve bugün bu alanda neden önemli olduklarını aydınlatıyor.

https://ed.ted.com/lessons/where-do-math-symbols-come-from-john-david-walters


• Rakamların hikâyesi…

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9… ve 0. Sadece bu on rakamla, akla gelebilecek herhangi bir rasyonel sayıyı yazabiliriz. Ama neden bu özel rakamlar? Neden on tane? Bu video özellikle daha büyük çocuklar ve gençler için daha uygun olacaktır.

https://ed.ted.com/lessons/a-brief-history-of-numerical-systems-alessandra-king


• Bilinmeyen neden hep “x”tir? 

"X" neden bilinmeyenin sembolüdür? Bu kısa ve eğlenceli konuşmada anlatıcı bize şaşırtıcı derecede basit bir cevap veriyor.

https://www.ted.com/talks/terry_moore_why_is_x_the_unknown?quote=1665

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız