Yürümeye Yeni Başlayan Çocuklar İçin Evde Yapılabilecek Aktiviteler

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz için evde yapabileceğiniz aktiviteleri sizin için bir araya getirdik.

Yeni yürümeye başlayan çocuklar meşgul küçük insanlardır ve onlarla yapacak bir şeyler bulamazsanız, kendi maceralarını bulacaklardır. Ki bulacakları bu yeni macera aktiviteleri sizin pek de hoşunuza gitmeyecek türde olan, çöp kutusunu karıştırmak, kalemlerle duvarları boyamak gibi şeyler olabilir.

Elbette yapacak başka işleriniz varken minik maceracıyı bütün gün eğlendirmek imkânsızdır!

Peki, onlarla bütün gün yapabileceğiniz basit, kolay ve eğlenceli aktiviteler neler olabilir?

Balon hokeyi

Birkaç balonu havaya atın, evdeki tüm fertler ellerine birer sinek raketi veya saplı süzgeç alsın, balonlara rastgele vurun ve onları havada tutmaya çalışın.

Kim yere düşürmeden en uzun süre balonu havada tutabiliyor yarışması yapın. Aynı anda iki balonu birden havada tutan da kazanır!

Ponpon itme oyunu

Plastik bir kap alın, üstüne delikler açın ve ponponları deliklerden itmelerine izin verin. Oyunu zorlaştırmak için kalemle deliklerin etrafına daireler çizin ve mavi ponponları mavi delikten, yeşilleri yeşil deliklerden atmalarını isteyin. Zaman tutun ve 30 saniyede kaç tane atabileceklerini görün.

Ponpon bırakmaca

Tuvalet kağıdı veya kağıt havlu rulolarınızı saklayın. Ruloları bir kapıya veya duvara bantlayın ve çocuğunuzun ponponları içinden geçirip düşürmelerine izin verin.

Pipetleri birbirine ekleme oyunu

Plastik pipetleri parçalara ayırın. Pipet parçalarını körük yerlerinden birbirlerine geçirmelerini isteyin. Oyunu zorlaştırmak için aynı renkteki parçaları birbirine geçirtebilirsiniz.

Halka fırlatma oyunu

Renkli pipetleri bükün, halka haline getirin ve çocuğunuzdan bu halkaları büyük kase veya kovalara isabet ettirmesini isteyin.

Oyunu zorlaştırmak için, halkaları daha uzaktan atmasını sağlayın veya birden fazla kovadan özellikle birine atmasını isteyin.

Kilitli poşet boyama oyunu

Kilitli plastik poşetleri sıkıca kapatın, bir pencere veya masaya bantlayın. Çocuğunuzdan parmak boyası ile poşeti boyamasını isteyin. Ondan belirli nesneler-şekiller çizmesini isteyebilir, yeni renkler oluşturmak için hangi renklerin bir araya geldiğini sorun.

Oyun kartlarını yuvasına sokma oyunu

Plastik bir kavanozun veya kabın kapağında bir yuva açın ve oyun kartları içeri düşürmesini sağlayın. Hadi zorlaştıralım:

Birkaç delik daha açın ve kartları düşmeyecek şekilde yerleştirmesini isteyin. Tüm kartları en hızlı şekilde geri almasını isteyin. Kartları renklerine veya numaralarına göre yerleştirmelerini de isteyebilirsiniz.

Rampadan arabaları yuvarlama oyunu

Bir araba rampası yapmak için bir karton kutu üzerine şeritler çizin. Küçük oyuncak arabalarını rampadan aşağı itmelerini isteyin.

Kutularla dev eğlence

Kartın kutuları yapabildikleri kadar yüksek olacak şekilde yığmalarını isteyin. Şimdi de bu kutuları bir tenis topu ile yıkma ve eğlenme zamanı!

Yürüyüş ve egzersiz

Sağlıklı kalmanın en güzel yollarından biri yürümek ve bir anne olarak mükemmel bir egzersiz şekli. Bebek arbasına koyup çocuğunuzla birlikte bir tur atmak etraftaki sokak hayvanlarına selam vermek çok güzel bir aktivite olabilir.

Eğer evden çıkamıyorsanız Youtube üzerinden egzersiz videolarını birlikte yapmayı deneyebilirsiniz. Hareketleri birlikte yapmaya çalışmak keyifli dakikalara dönüşebilir.

 

Referans: 1. https://www.theleangreenbean.com/indoor-activities-for-toddlers/

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız