Mükemmel Anne Diye Bir Şey Yoktur! Bunu Bilmek Neden Önemli?

Ebeveynlerin çoğu çocuk sahibi oldukları ilk yılda kendilerini başarısız olarak değerlendiriyor, ebeveynlerin kusursuz olma çabalarına ve bu konuda öğrenilmesi gerekenlere göz atıyoruz.

Yakın zamanda, dünya çapında 13.000 ebeveyn üzerinde yapılan bir anket çalışması, ebeveynlerin %55'inin ebeveynliklerinin ilk yılında başarısız olduklarını hissettiklerini ve annelerin bu şekilde hissetme olasılığının (%60), babalardan (%45) daha yüksek olduğunu öne sürdü.

Kusursuz Bir Ebeveyn Olmaya Çalışmayın

Çocuklar, kusurlarına karşı hoşgörülü olan, kendinden emin ve rahat ebeveynler tarafından yetiştirildiğinde, kendi kusurlarını kabul etmeyi ve hata yaptıklarında kendilerini affetmeyi öğrenirler. Aşırı mükemmeliyetçilik, çocuklarda öz güven sorunlarına yol açabilir. Bu sebeple ebeveynlerin, kendilerine karşı daha nazik olmayı öğrenmeleri gerekiyor. Kendinize karşı nazik olmanız, sizi empati kurabilen bir ebeveyn olmaya hazırlar, çocuğunuz için destek ve sevgi ortamını yaratır. Bazı durumlar kontrolünüz dışında gelişebilir. Hazırlıklı olmalısınız. Çocukların gelişiminde, bebeğin kilosu ya da nasıl doğduğu gibi önleyemeyeceğiniz veya şekillendiremeyeceğiniz pek çok durum karşınıza çıkabilir. Tıpkı bir bebeğin bir ay erken doğduğunda, arkadaşınızın çocuğu kadar hızlı gelişim gösterememesi ve bunun sizin anneliğinizle hiçbir alakası olmaması gibi.

Hissettikleriniz Hakkında Daha Çok Konuşun

Özellikle annelikte, her şeyi berbat etmemek, o kadar da kötü anne olmak istememek gibi bir utanç kültürü var. Bu durum, insanları ebeveynlikteki güvenlik açıkları hakkında daha az konuşmaya sevk ediyor.

 

Referans: https://www.parents.com/parenting/better-parenting/positive/unpacking-myth-of-the-perfect-mother/ Erişim Tarihi: 11.03.2022


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız