Hamilelik dünyadaki en sıradan şeylerden biri gibi gözükse de tek bir hücrenin bir insana dönüşümünü içeren süreç ve bazı cevaplanamamış sorular ile aslında gizemini korumaya devam etmektedir.
Anne Karnındaki Fetüs
Fetüs, besin, oksijen ve hayatta kalmak için gereken her şeyi anne karnından alır ve bir yandan da ona bazı hücreler bırakır. Bu hücreler plasenta yoluyla annenin vücuduna girer. Hücrelerin bazıları bağışıklık sistemi tarafından elimine edilir. Ancak bir kısmı kalp, akciğerler, beyin ve diğer pek çok organa gidebilir ve genetik olarak farklı görünse de vücudun bir parçası haline gelir. Bunlar mikrokimerizm olarak tanımlanır. Asıl ilginç olan ise bu hücrelerin otoimmun hastalıklarda ve kanserde annenin vücudunda iyileştirici etkiye sahip olabilmeleridir.
Anne Olmak Bir Çeşit Ergenlik Olabilir
Hamilelik çok duygusal bir süreç. Pek çok kadın hamileyken ve sonrasında çok daha fazla ağladığını söylüyor. Bununla ilgili annelerin anlatabileceği pek çok hikâye olsa da bu konu da yeterince anlaşılamamış durumda. Bilinen şu; ebeveynlik, beynin yapısında ve işlevinde değişikliklere neden olabiliyor.
Doğum Zamanı
Hamileliğin her aşamasında belirsizlik olduğu gibi doğumun ne zaman başlayacağı da hala tam olarak bilinememektedir. Bazı kriterler belirlenmiş olsa da kimin vücudunda sürecin ne zaman başlayacağını önceden kesin olarak bilmek hala mümkün değil.