Çocuklarla Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Çocuklarla tatile giderken yanınıza almanız gerekenleri sizin için bu blogda bir araya getirdik!

Giysiler

Tatile giderken çocuğunuz için hazırlayacağınız bavula öncelikle tatil sırasında giyeceği kıyafetlerini koyarak işe başlamalısınız. Kalacağınız gün sayısı ve çocuğunuzun yaşı, kıyafet sayısı belirlemenizde yol gösterici olabilir. Ancak çocukların kaç yaşında olurlarsa olsunlar sıklıkla kıyafet değişimine ihtiyaç duyduklarını unutmayın ve her güne en az üç kıyafet şeklinde planlama yapın. Yaz tatili olmasına rağmen akşam gezintileri için hırka, uzun kollu bluz tarzı kıyafetlere de çocuğunuzun bavulunda yer vermenizde fayda var. Bunun dışında çorap, iç çamaşırı, spor ayakkabı, t-shirt, şort gibi kıyafetler çocuğunuzun bavulunda öncelikli olması gerekenlerdir.

Deniz/Plaj Malzemeleri

Mayo (yedek mayo da alınmalı)

Sandalet ya da terlik

Güneş gözlüğü

Şapka

Güneş kremi/güneş koruyucu

Simit-kolluk

Plaj havlusu almanız gerekenler arasındadır.

Deniz tatiline gidiyorsanız çocuğunuzun bavulunda güneş koruyucu kremleri mutlaka olmalıdır.

Etkinlik Kutusu

Tatile giderken çocuğunuzun bavulunun olmazsa olmazı etkinlik kutusu olmalıdır. Çocuğunuzun yolda veya tatilde keyifli vakit geçirmesi için oyuncak, kum oyuncakları, oyun hamuru, boya kalemleri, resim defteri, boyama, hikaye ve sticker yapıştırma kitapları gibi malzemelerden oluşan bir aktivite kutusu hazırlamanızı öneririz. Yolda, yemek sırasında ve kriz yaşadığınız anlarda bu etkinlik kutusu sizin için kurtarıcı olacaktır. Bunun yanı sıra çocuğunuzun çok sevdiği ya da uyurken yanından ayırmadığı bir oyuncağı varsa tatilde yanınıza almayı unutmayın.

İlaçlar

Olmasını hiç istemeyiz ama çocuğunuzun tatilde rahatsızlanması ihtimaller dahilindedir. Bu ihtimali de düşünerek bavulunuzda ateş ölçer, ateş düşürücü ilaçlar, yanık kremi, sinek kovucu sprey gibi ilaçlara yer vermelisiniz.

Kişisel Temizlik Malzemeleri

Tatile giderken çocuğunuzun kişisel temizlik malzemeleri de bavulunda yer almalıdır:

Şampuan

Diş fırçası-diş macunu

Tarak

Lif

Islak mendil

Eğer tuvalet eğitimine henüz geçmemişseniz bebek bezi

Havuz bezi

Çocuğunuzun yaşına göre hazırlayacağınız bavul da farklılık gösterecektir.

Bunları da unutmayın…

Eğer çocuğunuz küçükse biberon, ek mamalar, alt açma minderi, bebek bezi almanız gerekir. Ayrıca bebek arabasını ya da pusetini yanınıza almanız özellikle gezilerinizde ve bebeğinizin uyku saatlerinde işinizi kolaylaştıracaktır. Kullanıyorsa emzik de unutmamanız gerekenler arasındadır.

 

Referanslar: 1. https://www.evdekibakicim.com/blog/makale/tatile-giderken-cocugunuzun-bavulunda-neler-olmali/ 2. https://www.doktoremrekarayel.com/cocuklarla-yolculuk-yaparken-nelere-dikkat-etmeliyiz/

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız