Çocuklarınızın Çok Seveceği 3 Yaratıcı Balon Oyunu

Çocuklarınızın keyifle oynayacağı 3 yaratıcı balon oyununu öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz!

1. Dokunsal Duyusal Balon Aktivitesi

Bu basit balon aktivitesi ile ilgili en harika şey, her yaştan çocuğun oynayabileceği ve oynarken ortalığı birbirine katmadan eğlenebileceği bir aktivite olması şüphesiz. Hem her bir balonun içinde ne olduğunu dokunarak keşfetmenin tadına varacak hem de tahminde bulunarak ve eşleştirmeler yaparak bilişsel becerilerini geliştirecekler. İhtiyacınız olan her şey: Balonlar, balonların içine doldurabileceğiniz değişik türden malzemeler ve bir huni.

Nasıl Yapılır?

1. Balonları doldurma aşaması biraz zahmetli olabilir. İşinizi kolaylaştırmak için balonları önce şişirin, sonra içindeki havayı serbest bırakın.

2. Huninin ucunu balonun içine yerleştirin ve her bir balonu malzemelerden biriyle (kum, tuz, mısır tohumu, kahve çekirdeği, oyun hamuru, pirinç, su boncuğu vb.) doldurun.

3. Çocuğunuzun duyularını kullanmasını ve balonların içinde hangi malzemenin bulunduğuna karar vermesini keyifle izleyin. Yalnızca dokunsal değil, malzemelerin çıkardıkları sesleri dinleyerek duyusal becerilerini de geliştirmesini sağlayın.

2. Geri Sayım Başlasın: Balon Takvimi

Hangi küçük çocuk balon patlatmayı sevmez ki? Bu takvim oyunu, çocuklarınızla her gün bir balon patlatarak geri sayım yapmanızın eğlenceli bir yolu. Üstelik balonların içine çocuğunuz için küçük sürprizler yerleştirerek onu beklenen güne teşvik edebilir, balonları dekore ederek durumu daha da eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edin ve takviminizi şimdiden oluşturun.

1. Bu aktivite için kaç balona ihtiyacınız olduğuna karar verin ve balonları ayırın.

2. Balonların içine ne eklemek istediğinize karar verin (küçük Picasso’nuzun yaptığı çizim veya resimler, küçük oyuncaklar, ona iletmek istediğiniz tatlı minik mesajlar gibi) ve kullanacağınız balon sayısı kadar hazırlayın.

3. Geri sayım için ihtiyacınız olan tüm balonları şişirin ve küçük sürprizlerinizi ekleyin.

4. Keçeli bir kalem veya marker yardımıyla günleri tek tek balonların üzerine işaretleyin.

5. Balonlarınızı sırayla duvara bantlayın.

6. Geri sayımı başlatın!

3. Balonla Badminton

Çocuğunuzun eğlenirken el-göz koordinasyonunu geliştirebileceği bir oyun mu arıyorsunuz? O halde bu oyun tam size göre! Çocuğunuz hem bir spor dalını ana hatlarıyla öğreniyor hem de pandemi nedeniyle vaktimizin çocuğunu evde geçirdiğimiz bu günlerde fazla enerjisini faydalı bir aktiviteyle atıyor olacak. Hazırsak başlayalım:

Neye ihtiyacımız var? (*)

1. Birkaç balon

2. Kağıt tabaklar

3. Kağıt bant

4. Dondurma çubukları

(*) Kolaylıkla edinebileceğiniz temiz sineklikleri de oyun raketleriniz yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1. Malzemeleriniz hazırsa dondurma çubuklarınızı kağıt bant yardımıyla kağıt tabaklara yapıştırın. El yapımı raketimiz hazır!

2. Balonunuzu şişirin ve oyunun tadını çıkarın!

 

 

Referanslar

1. Tactile Sensory Play with Texture Balloons.

2. 3 Fun and Easy Ways to Play With Balloons.

3. “Balloon Tennis” Teaches Hand-Eye Coordination While Wearing Kids Out.

 

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız