Çocuklarınıza Para Eğitimi Vermenin Yolları

Çocuklara erken yaşlarda para eğitimi vermek, finansal beceriler kazanmaları açısından oldukça önemlidir. Çocuklarınıza bu eğitimi vermek için bazı yöntemleri öğrenmek istiyorsanız bu blog yazımıza göz atabilirsiniz!

Çocuklara erken yaşlarda para eğitimi vermek, finansal beceriler kazanmaları açısından oldukça önemlidir. Çocuklarınıza bu eğitimi vermek için aşağıda belirttiğimiz yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

1. Para kontrolünü deneyimlemelerini sağlayın

Çocuklarınıza parayla başa çıkma konusunda biraz sorumluluk vererek, onlara paranın temelini öğretebilirsiniz. Örneğin, onlara madeni paraları tanıtın ve kumbaralarında biriktirmelerini söyleyin. Onlara parayla ilgili kontrol vermek, parayı akıllıca harcamalarını sağlar.

2. Tasarruf etmeleri için onları eğitin

Küçük yaşlardan itibaren herkes tasarruf alışkanlığı edinmelidir. Çocuğunuz bir oyuncak satın almak istiyorsa, ona para biriktirmesini ve gelecek ay biriktirdiği parayla bunu almasını söyleyebilirsiniz. Bu şekilde, para biriktirmenin değerini öğrenecektir.

3. Onlara bir bütçe oluşturmayı öğretin

Çocuklarınızı, aylık harcamalarını takip etmeleri için bütçe kavramından bahsedin ve kendi planını çıkarması için yardımcı olun. Miktar ne kadar küçük olursa olsun, paralarını nerede harcadıklarının kaydını tutmayı baştan alışmaları, onları hayata hazırlayacaktır.

4. Para kazanmalarına izin verin

Çocuklarınızın, ihtiyaçlarını gidermek için para kazanmalarına fırsat verin. Uzun vadede düşünüldüğünde finansal hedeflere ulaşmak için erken yaşlardan itibaren para kazanmaya başlamak fayda sağlamaktadır.

5. Bursları inceleyin

Çocuğunuz okulunu tamamlamak üzereyse, burs aramasını isteyin. Bu şekilde finansal hedeflerini belirleyebilecek ve o hedef doğrultusunda çalışabilecektir.

 

Referans:

1.       10 Simple Money Lessons to Teach Your Kids https://richsinglemomma.com/money-lessons-kids. Son erişim tarihi: 19.01.2021


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız