Çocuklarınıza Nasıl Ders Çalışabileceklerini Göstermek Aslında Çok Kolay…

Bu yazıda çocuklara nasıl ders çalışabileceklerini gösteren adımlardan bahsedilmektedir.

Çocukların ders çalışmayı bilmedikleri bir gerçek aslında. Onlara bir sınavdan önce ders çalışmaları gerektiğini söyleyebiliriz, ancak bunun gerçekten ne anlama geldiğini bilmiyor olabilirler. Öğretmenler çocuklara ders çalışmaları gerektiğini hatırlatsalar da bu, çocukların gerçekten bir şeyler öğrenerek ders çalışacakları anlamına gelmiyor.

Çocuklar nasıl ders çalışacaklarını bildiklerini sanabilirler ancak ne yapmaları gerektiği konusunda bir fikirleri olmayabilir. 

Çocuklara Ders Çalışmanın 5 Kolay Yolunu Göstermeye Hazır Mısınız?

Kağıt kalemi elinize alın yapışkan notlar kullanarak stratejinizi oluşturun ve çocuklarınıza nasıl ders çalışacaklarını gösterebileceğiniz 5 kolay yolu onlarla paylaşın…

1. Not çıkartarak çalışma: Çocuklar ders notlarını daha düzgün, okuması ve anlaması kolay parçalar halinde yeniden yazdıklarında, öğrendiklerini kavramalarına ve daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.

2. Konu başlıklı çalışma posteri hazırlama: Belirli bir konu ile ilgili öğrenilmesi gereken önemli bilgileri öğrenmek için çocuklarınıza yardımcı olabilecek üstelik keyifli bir yol olabilir poster hazırlamak.

Örneğin, büyük bir kağıdın üzerine konu başlığını yazıp, konu ile ilgili önemli noktaları yapışkan kağıtlara yazarak hatırlamalarını kolaylaştıracak bir metod oluşturabilirsiniz.

3. Yeniden öğretme yöntemi: Ders notlarını okumak ve belirli kavramları bir ebeveyne veya kardeşe anlatmak, çocukların konuya ne kadar hakim olduklarını göstermek için harika bir yoldur.

4. Çalışma kartları hazırlama: Çalışma kartı hazırlamak kolay görünebilir, ama onları kullanmak tamamen ayrı bir şeydir.

Bir kartonu/kağıdı küçük parçalara ayırarak kartlar hazırlayabilirsiniz. Ön yüzlerine konular ile ilgili hatırlatıcı anahtar kelimeler yazarak arkalarına ilgili önemli bilgileri yazabilirsiniz. Hatta yapışkan kağıtları da kullanarak sizlerin yardımı ile onlara küçük sınavlar düzenleyebilirsiniz. Yanıtladıkları her soruyu gruplandırarak bunu keyifli bir oyun haline getirebilirsiniz.

5. Şekil çizme: Bazı çocuklar en iyi şekil çizerek öğrenir, bu yüzden bu yöntem onlar için biçilmez kaftan olabilir.

Yapılan bir çalışmada, ebeveynlerin %86'sının çocuklarının öğrenmeleri için en iyi yolun okuma veya resim görme gibi görsel öğrenme olduğunu düşündüklerini ortaya koymaktadır.

 

Kaynakça: https://www.keepinglifesane.com/teaching-tween-study/

 


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız