Çocuklar İçin 7 Eğitici Youtube Kanalı

Çocuğunuzun hayatı keşif yolculuğunu eğlenceli bir hale getirmeye ne dersiniz? Yanıtınız evetse gelin bu yazıda yer verdiğimiz 7 youtube kanalını birlikte inceleyelim!

Yeni neslin ekranlarla olan sıkı ilişkisini bu yolculuk için bir araç haline getirebilir, görsel bir şölen eşliğinde eğitimlerini destekleyici bilgiler almasını sağlayabilirsiniz. Birbirinden eğlenceli Youtube kanallı bu iş için birebir! Üstelik bu kanallar sayesinde zengin içeriklerle kaliteli zaman geçirmesine de fırsat sunabilirsiniz. Çocukların yeni bir konuya ilgi duymasını sağlamak, merak ettikleri sorulara yanıt bulmak, yepyeni dünyaları keşfetmek için YouTube'un sunduğu en iyi kaynakları sizler için derledik!

1. Art for Kids Hub

Bu eğlenceli videolar, çocuğunuza nasıl çizileceğini adım adım öğretmek için harika kaynaklar! Üstelik bahar projeleri, Dr. Seuss Projeleri ve belirli konulardan oluşan oynatma listeleri de var.

https://www.youtube.com/c/ArtforKidsHub

2. Socratica Kids

Bilimle ilgili tüm soruları yanıtlamak, farklı deneyler yapmak ve çocuğunuzun çevresindeki dünya hakkında düşünmesini sağlamak için her türlü misafiri ağırlamak... Bu eğlenceli videolar kesinlikle çocuğunuzun ilgisini çekecek!

https://www.youtube.com/c/SocraticaKids

3. Crash Course Kids

Tamamen ilkokul bilimine odaklanan ve her konuya ilgi çekici bir şekilde yaklaşan bu kanalla, çocuğunuz astronomiden mühendisliğe kadar her şeyi öğrenecek!

https://www.youtube.com/c/crashcoursekids

4. FullTimeKid

Minik Mya çektiği kısa ve eğlenceli videolarda her türlü eğitici ipucunu, el sanatlarını ve sevdiği şarkıları paylaşıyor. Çocuğunuza da ilham olacak!

https://www.youtube.com/c/FullTimeKid

5. Minute Earth

Minute Earth, uçsuz bucaksız gezegenimiz hakkında olası tüm soruları cevaplamaya adanmış bir kanal! Bazıları tüm öğrencilerin dikkate alması gereken sorular, diğerleri ise çocuğunuzun ilgisini çekebilecek komik olasılıklar.

https://www.youtube.com/c/minuteearth

6. Make Me Genius

Kısa videolardan oluşan bu kanal, fosillerden duyu organlarına her türlü konuyu tartışıyor ve çalışmalarında ekstra yardıma ihtiyaç duyan öğrencilere destek oluyor.

https://www.youtube.com/c/Makemegeniuskids

7. SciShow Kids

Çocuğunuz merak ettiği her türlü sorunun cevabını, uzmanların sunduğu bu eğlenceli ve kolay anlaşılır videolarda keşfedecek!

https://www.youtube.com/c/scishowkids

 

Bu yazımız ilginizi çektiyse, birbirinden eğlenceli animasyon filmlerini derlediğimiz yazımıza buradan göz atabilirsiniz!

 

Referans:

1. https://learnincolor.com/educational-youtube-channels-for-students.html

(Erişim Tarihi: 02.08.2021)


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız