Çocuğunuza Sevginizi Göstermenin Yolları

Çocukların sevgiyi hissetmeye ihtiyacı vardır. Çocuğunuza sevginizi ifade etmenin çeşitli, basit yollarına bu yazıdan ulaşabilirsiniz.

 

Çocuklar, ebeveynlerinin sevgisini hissettiklerinde, hayatlarının her yönünü iyileştirebilirler. Uzmanlar, çocuğunuzun daha çok sevildiğini hissetmesi için kolay stratejiler sunuyor.

Çocuğunuzu Dinleyin

Çocuğunuz, sizin için önemli olduğunu bilmek istiyor. Çocuğunuzun düşünceleriyle ilgilendiğinizi bildiğinden emin olun. Onlarla konuşun, gerçek dünyadaki çeşitli konular hakkında fikirlerini sorun ve düşüncelerinin ve fikirlerinin sizin için önemli olduğunu gösterin.

Birlikte Eğlenin

Birlikte eğlenmenin yollarını bulun. Oyunla, onların dünyasına adım atın. Çocuklarla bağ kurmanın ve onlara değer verdiğinizi göstermenin en iyi yolu budur.

Onlara Daha Çok Sarılın

Çocuğunuza "seni seviyorum" demek çok önemlidir, ancak fiziksel dokunuşun çocuklarınızla her yaşta sevgi bağını güçlendirmedeki gücünü hafife almayın. Mümkün olduğunca her gün onlara sarılmak için çaba gösterin.

Birlikte Özel Bir Rutin Oluşturun

Bu ritüelin karmaşık veya pahalı olması gerekmez. Çocuğunuz ile birlikte oluşturduğunuz rutin, çocuğunuzun kendini özel hissetmesine sebep olacaktır. Örneğin, pazar gününün belli bir saatini çocuğunuza ayırarak, birlikte sevdiği bir kurabiyeyi yapabilirsiniz.

Çocuğunuzu Aile Kararlarına Dahil Edin

Onların fikirlerine değer verdiğinizi göstermek, onların da söz sahibi olduklarını bilmek, aidiyet duygularını olduğu kadar kendine olan güvenlerini de artırır.

Tüm Çocuklarınıza Eşit Özen Gösterin

İki veya daha fazla çocuğunuz varsa, her birinin sevildiğini, güvende olduğunu ve önemli olduğunu hissettirmek biraz daha fazla planlama ve düşünmeyi gerektirir. Çocuklarınızı karşılaştırmayın ve tüm yeteneklerini ve arayışlarını destekleyin. Bir çocuk futbolcu olmak istiyor ve diğeri klarnet çalmak istiyorsa, onlara ilgi alanlarına değer verdiğinizi gösterin.

Her Bir Çocuğunuzla Bireysel Zaman Geçirin

Her çocuğun kendini önemli hissetmek ve ebeveynlerinin zihninde önde ve merkezde olmak istediğini ve buna ihtiyacı olduğunu bilin. Çocuğunuzun sevdiği bir aktiviteyi yaparken her gün en az 10 ila 15 dakikayı çocuğunuza ayırın. Bu noktada uzmanlar, telefonunuzu kapatmanız ve dikkatinizi tamamen çocuğunuza vermeniz gerektiğinin altını çizmektedirler.

Aile Dinamiklerinin Önemli Olduğunu Fark Edin

Aile dinamiklerinin çocuğunuzu etkilediğini fark etmeyebilirsiniz. Çocuklar, ebeveynlerinin nasıl bir iletişim içinde olduğunu görerek ilişkiler hakkında çok şey öğrenirler. Uzmanlar "Birbirlerine sevgi ve şefkat gösteren ebeveynler, çocuklara aile üyelerine nasıl davranacaklarını öğretir." diyor.

Maddi Şeylerin, Gerçek Sevgiyle Eşleşmediğini Anlayın

Çocuklar, gerçekten hediyelerinizden çok varlığınızı tercih eder. Uzmanlar, çocukların ailesi ile yaptığı eğlenceli aktiviteleri yaşı ilerlese de unutmayacağını fakat alınan hediyeleri zaman içinde unutabileceğini ifade ediyor.

 

Referanslar: 1. 11 Simple Ways to Show Your Child Your Love. https://www.parents.com/parenting/better-parenting/simple-ways-to-show-your-child-your-love/ Erişim Tarihi: 12.01.2022

2. Creative Ways To Say I Love You. https://tiredmomsupermom.com/creative-ways-to-say-i-love-you/ Erişim Tarihi:12.01.2022


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız