Çocuğumla Nasıl İş Birliği İçinde Olabilirim?

Çocuğunuzla nasıl bir iş birliği içinde olmayı istiyorsanız bu blog sizin için!

Çocuklarınızın, daha fazla iş birliği içinde olmasını ve daha az savaşmasını sağlamak sizin elinizde! Çocuklar, pek çok nedenden dolayı birbirleriyle kavga halinde olabilirler. Aralarındaki bu gerginliği azaltmada, siz ebeveynlere önemli görevler düşer. Peki nedir bunlar?

1. Örnek Olun.

Ebeveynler olarak, çocuklarınızın önünde birbirinize karşı sevgi ve saygı içerisinde davranırsanız, çocuklarınızın da kardeşleri ve akranlarıyla aynı şekilde iletişim kurmayı öğreneceğini unutmayın.

2. Açık Kurallar Koymayı Deneyin.

Evinizin belli kuralları olsun. Çocuklarınızı, bu kurallardan ve sonuçlarının ne olduğundan haberdar edin. Örneğin; çocuklarınız aile sofrasında yemek yenirken tartışırlarsa veya kavga ederlerse, yaptıkları uygunsuz davranışın sonucu olarak, odalarına gönderileceklerini bilsinler.

3. Nasıl Tepki Vereceğinize ve Müdahale Edeceğinize Dikkat Edin.

Yetişkinlerin çocuklarına verdiği aşırı tepkiler, çocuğun öfkesini artırarak daha fazla tepki vermesine ve içinde bulunulan durumun daha da hararetlenmesine neden olabilir.

4. Herkese Aynı Şekilde Davranın.

Çocuklarınız arasında kesinlikle taraf tutmayın ve yaptıkları karşısında, farklı cezalar vererek onları birbirlerinden ayırmayın, eşit davranın. “Kavgayı kim başlattı? Kim, kime, ne söyledi? Kim haklı, Kim haksız?” gibi bir arayışa asla girmeyin.

5. Birlikte Daha Fazla Zaman Geçirin.

Çocuklarınızla ne kadar çok zaman geçirirseniz, aranızdaki bağ o kadar güçlü olur ve birbirinizle geçinebilmeyi öğrenirsiniz. Bunu yapmanın en kolay yollarında biri ise birlikte oyun oynamaktır. Çocuklarınızı bir araya getirerek, onları birlikte çalışmaya sevk eden bazı aile oyunları bulmayı deneyebilirsiniz.

 

Referans:

1. 5 Ways to Get Kids to Cooperate More and Fight Less! https://www.upliftingmayhem.com/5-ways-get-kids-cooperate-fight-less/ Son Erişim Tarihi: 29.12.2020

2. 8 Tips to Minimize Your Kids' Fighting. https://www.verywellfamily.com/eight-ideas-to-stop-kid-fighting-616568. Son Erişim Tarihi: 29.12.2020


Yorumlar
Yorum eklemek için giriş yapmalısınız